A legjobb iOS játékok

Remek játékok iOS eszközökre

A piacon elérhető mobil operációs rendszerek közül az iOS az, melyre a legnagyobb játékkínálat érhető el jelenleg. A legjobb iOS játékok itt debütáltak először olyan hatalmas sikernek örvendő alkotások, mint az Angry Birds és a Plants vs. Zombies, mellyel mai napig több millió iPod, iPhone és iPad tulajdonos játszik. Az említett címek mellett számtalan további, kiváló minőségű cím bővíti nap mint nap a repertoárt: mindenképp az említésre méltó alkotások közé sorolható az eredetileg konzolokra megjelent Limbo amiben egy fiatal fiút irányítva kell rálelnünk elveszett testvérünkre. A sajátos, monokróm színvilágú játékot teljes mértékben úgy írták át iOS eszközökre, hogy az érintőképernyővel könnyedén és kényelmesen irányítható legyen.

Nemrég egy másik népszerű konzolos játék is tiszteletét tette a platformon a Bastion személyében, mely stílusát tekintve akció-RPG. Az izometrikus nézetnek köszönhetően a Supergiant Games alkotása kiválóan irányítható érintésvezérléssel mind iPhone, iPod és iPad készülékeken. A Limbo-hoz hasonlóan itt egy fiú áll a történet középpontjában, akit egész egyszerűen csak Kölyöknek hívnak.

Több hónapnyi csúszást követően a Plants vs. Zombies 2 szintén elérhetővé vált a nagyközönség számára: a „tower defense” zsánerbe tartozó játékba néhány hét alatt több mint 16 millió órát öltek az emberek. A zombik és növények között dúló háború folytatása még több tartalommal és szebb animációkkal kényezteti a rajongókat – ráadásul mindezt ingyen teszi.