Ismerd meg az Asus X550JX laptopot

Egy naprakész hordozható számítógépet keresel, amelyet kifejezetten hétköznapi használatra és multimédiás tartalmakra szántak? Az Asus X550JX személyében garantáltan megtalálod, amit keresel. Nem csak egy külsőre megnyerő készülékről van szó: egyben rendkívül praktikus is, amit könnyű magaddal vinned utazásokra, és kényelmesen elfér az otthonodban is. A laptop egy 15.6 hüvelykes, full HD felbontású kijelzővel rendelkezik, amely ideális filmnézésre: az Nvidia GTX 950M grafikus kártya gondoskodik arról, hogy bármiféle probléma nélkül élvezhesd a különféle filmeket és játékokat. Az 1TB-os merevlemeznek köszönhetően rengeteg tartalmat tárolhatsz a gépen anélkül, hogy bármit le kéne törölnöd. Az Asus X550JX akadástól mentes működéséről a 2.6 GHz-es Intel Core i7-es processzor, valamint a 8GB DDR3L RAM gondoskodik. A készülék egy igencsak méretes touchpadet kapott, amit kényelmes használni, így hacsak nem extrém precizitást igénylő munkára használja az ember, akkor még egeret sem kell hozzá vásárolni. Természetesen az audiovizuális élmény nem lenne teljes a megfelelő hangszórók nélkül, de szerencsére emiatt sem kell aggódnod: hasonlóan a széria többi laptopjához, az Asus X550JX SonicMaster technológiát használ, így még fejhallgató nélkül is minőségi hangokat kapunk filmeknél, zenéknél és játékoknál egyaránt.

Oké, de mi a helyzet a különböző portokkal? A mai elvárásoknak megfelelően megtalálható minden olyan csatlakozó rajta, amire a legtöbb embernek szüksége van: két darab USB 3.0 és egy darab USB 2.0 port, fejhallgató bemenet és SD kártya olvasó. Természetesen, ha szeretnénk rákötni egy monitorra vagy TV-re a gépet, akkor erre is lehetőség nyílik a HDMI és VGA csatlakozóknak köszönhetően. Bár az Asus X550JX messze nem a legerősebb készülék a piacon, jó ár-érték arányának hála ideális azoknak a felhasználóknak, akik kevésbé erőforrás igényes célokra szeretnének egy kompakt és praktikus laptopot.


forrás: http://www.digiprime.hu/blog/616-asus-x550jx-a-kozonseg-kedvenc-uj-erore-kapott

Asus X550JX Előnyök:

 • Szuper ár-érték arány, korrekt áron nyújt a mai igényeknek megfelelő teljesítményt
 • Rendkívül kompakt, így remek azoknak, akik sokat hordozzák maguknál a laptopot
 • Kényelmes és rendkívül pontos touchpad

Asus X550JXHátrányok:

 • A kijelző betekintési szögén még lehetett volna javítani
 • A webkamera a készülék egyik leggyengébb része, így aki ezt rendszeresen használná, annak nem biztos, hogy ez a legjobb választás
 • Normál használat mellett átlagosan 5 órás üzemidő
 • További információkért látogass el a DIGIPRIME LAPTOP WEBÁRUHÁZBA.

  Acer vagy Lenovo a jobb az olcsó laptop kategóriában?

  Tekintve, hogy milyen hatalmas a kínálat, manapság már elég könnyű olcsó laptopot találni, amely kiváló mindennapi használatra. A vásárlásban elsősorban az egyes márkákkal való tapasztalatok döntenek a vevőnél: ha korábban egy Acer laptop például rendszeresen meghibásodott az illetőnél, a következő vételnél már sokkal rosszabb esélyekkel indulnak a gyártó gépei, de ugyanez elmondható bármelyik másik vállalat termékéről. Az persze fordítva is igaz, így ha valakinek szuper tapasztalatai voltak egy Lenovo notebookkal, elsőként szinte biztos, hogy a kínai gyártó palettáját fogja végigböngészni. Ebben a cikkben az említett két vállalat gépei közül emeltünk egy-egy olyan modellt, amely meglehetősen olcsón beszerezhető.

  Acer Aspire E1-510P laptop

  Acer Aspire E1 510P laptop

  Acer Aspire E1 510P laptop

  Az Acer laptopja az Aspire E1-510P, amely 15 hüvelykes kijelzőjével tökéletes arra, hogy kielégítse az átlagfelhasználók igényeit. Rendelkezik a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő érintőkijelzővel, emellett a hardver több mint elég arra, hogy bármiféle akadás nélkül böngésszük a világhálót, az e-mailjeinket, videót nézzünk vagy vagy játsszunk valamilyen egyszerűbb szoftverrel. A gép az olcsó laptopoknál szinte alapnak számító, 1366 x 768 felbontású kijelzővel rendelkezik, amelyen talán nem fogunk egyszerre több ablakot megnyitni kényelmesen, ellenben hétköznapi célokra teljesen megfelelő.

  Lenovo N20p Chromebook laptop

  Lenovo N20p Chromebook laptop ithink

  Lenovo N20p Chromebook laptop ithink

  Lenovo laptop gyanánt a N20p Chromebookot választottuk, amely valamivel kisebb a riválisánál. A kijelzője mindössze 11 hüvelyk, a felbontás azonban maradt, aminek következménye, hogy élesebbnek tűnik minden. Az érintőkijelző szintén nem maradt ki, így ez egy jó hír azoknak, akik ilyen laptopot keresnek olcsón. Az árát nézve keveseket lephet meg, hogy hardver tekintetében nem kiemelkedő a Lenovo notebook. Cserébe ugyanakkor az üzemidő igencsak korrekt, a gyártó nyolc órás üzemidőt ígér egyetlen töltéssel, amelytől az Acer gépe sem marad el sokkal.

  Dizájn tekintetében egyik készüléktől sem szabad sokat várni, ugyanakkor a Lenovo modellje valamelyest kellemesebb benyomást kelt az emberben első ránézésre.