Acer vagy Lenovo a jobb az olcsó laptop kategóriában?

Tekintve, hogy milyen hatalmas a kínálat, manapság már elég könnyű olcsó laptopot találni, amely kiváló mindennapi használatra. A vásárlásban elsősorban az egyes márkákkal való tapasztalatok döntenek a vevőnél: ha korábban egy Acer laptop például rendszeresen meghibásodott az illetőnél, a következő vételnél már sokkal rosszabb esélyekkel indulnak a gyártó gépei, de ugyanez elmondható bármelyik másik vállalat termékéről. Az persze fordítva is igaz, így ha valakinek szuper tapasztalatai voltak egy Lenovo notebookkal, elsőként szinte biztos, hogy a kínai gyártó palettáját fogja végigböngészni. Ebben a cikkben az említett két vállalat gépei közül emeltünk egy-egy olyan modellt, amely meglehetősen olcsón beszerezhető.

Acer Aspire E1-510P laptop

Acer Aspire E1 510P laptop

Acer Aspire E1 510P laptop

Az Acer laptopja az Aspire E1-510P, amely 15 hüvelykes kijelzőjével tökéletes arra, hogy kielégítse az átlagfelhasználók igényeit. Rendelkezik a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő érintőkijelzővel, emellett a hardver több mint elég arra, hogy bármiféle akadás nélkül böngésszük a világhálót, az e-mailjeinket, videót nézzünk vagy vagy játsszunk valamilyen egyszerűbb szoftverrel. A gép az olcsó laptopoknál szinte alapnak számító, 1366 x 768 felbontású kijelzővel rendelkezik, amelyen talán nem fogunk egyszerre több ablakot megnyitni kényelmesen, ellenben hétköznapi célokra teljesen megfelelő.

Lenovo N20p Chromebook laptop

Lenovo N20p Chromebook laptop ithink

Lenovo N20p Chromebook laptop ithink

Lenovo laptop gyanánt a N20p Chromebookot választottuk, amely valamivel kisebb a riválisánál. A kijelzője mindössze 11 hüvelyk, a felbontás azonban maradt, aminek következménye, hogy élesebbnek tűnik minden. Az érintőkijelző szintén nem maradt ki, így ez egy jó hír azoknak, akik ilyen laptopot keresnek olcsón. Az árát nézve keveseket lephet meg, hogy hardver tekintetében nem kiemelkedő a Lenovo notebook. Cserébe ugyanakkor az üzemidő igencsak korrekt, a gyártó nyolc órás üzemidőt ígér egyetlen töltéssel, amelytől az Acer gépe sem marad el sokkal.

Dizájn tekintetében egyik készüléktől sem szabad sokat várni, ugyanakkor a Lenovo modellje valamelyest kellemesebb benyomást kelt az emberben első ránézésre.