iOS 7 újdonságok

Nem kell már sokat várni, hogy letölthetővé váljon az iOS legújabb, hetes sorszámmal ellátott verziója, mely az első iPhone 2007-es debütálása óta a legnagyobb újításokkal fogja elhozni a az Apple okostelefonjara, valamint iPad és iPod eszközökre.

Az iOS 7 újdonságok egyike, hogy a kezelőfelület szinte teljes mértékben megváltozik: az iOS eredeti, mára kissé elavultnak tűnő külsejét egy élénk színeket felsorakoztató, letisztult dizájnelemekből felépülő kezelőfelület váltja le, melyet Jony Ive elképzelései szerint formáltak a fejlesztők. Persze nem csupán a külcsín terén találkozunk majd újdonságokkal, számos új funkció is érkezik. A Control Center segítségével villámgyorsan ki-be kapcsolható például a Wifi és a Bluetooth, beállítható a fényerő, valamint aktiválható a Do Not Disturb, illetve a Repülő üzemmód, így ezekért nem kell külön felkeresnünk a Beállítások menüpontot.

iOS 7 újdonságok

iOS 7 újdonságok

Az értesítéseket összegyűjtő Notification Center szintén jelentős változásokon esik át: a Today névre keresztelt új funkció lehetővé teszi, hogy a nap összes fontos történésével képbe kerülhessünk. Csupán egyszer kell ránéznünk iPhone készülékünkre, azonnal tudni fogjuk, hogy kinek van éppen születésnapja, kell-e magunkkal vinni esernyőt, vagy számíthatunk-e jelentős dugóra – természetesen a következő nap eseményeiből is kaphatunk némi ízelítőt.

A multitasking is további fejlesztéseken esik át: az iOS 7 tudni fogja, milyen időpontokban szeretünk használni bizonyos applikációkat, így a bennük található tartalom már azelőtt frissítésre kerül, mielőtt megnyitnánk az alkalmazást.
Az iOS 7 várhatóan szeptember 18-án debütál, az új iPhone 5s és színes iPhone 5c széria bemutatásával egy időben.