Ismerd meg az Asus X550JX laptopot

Egy naprakész hordozható számítógépet keresel, amelyet kifejezetten hétköznapi használatra és multimédiás tartalmakra szántak? Az Asus X550JX személyében garantáltan megtalálod, amit keresel. Nem csak egy külsőre megnyerő készülékről van szó: egyben rendkívül praktikus is, amit könnyű magaddal vinned utazásokra, és kényelmesen elfér az otthonodban is. A laptop egy 15.6 hüvelykes, full HD felbontású kijelzővel rendelkezik, amely ideális filmnézésre: az Nvidia GTX 950M grafikus kártya gondoskodik arról, hogy bármiféle probléma nélkül élvezhesd a különféle filmeket és játékokat. Az 1TB-os merevlemeznek köszönhetően rengeteg tartalmat tárolhatsz a gépen anélkül, hogy bármit le kéne törölnöd. Az Asus X550JX akadástól mentes működéséről a 2.6 GHz-es Intel Core i7-es processzor, valamint a 8GB DDR3L RAM gondoskodik. A készülék egy igencsak méretes touchpadet kapott, amit kényelmes használni, így hacsak nem extrém precizitást igénylő munkára használja az ember, akkor még egeret sem kell hozzá vásárolni. Természetesen az audiovizuális élmény nem lenne teljes a megfelelő hangszórók nélkül, de szerencsére emiatt sem kell aggódnod: hasonlóan a széria többi laptopjához, az Asus X550JX SonicMaster technológiát használ, így még fejhallgató nélkül is minőségi hangokat kapunk filmeknél, zenéknél és játékoknál egyaránt.

Oké, de mi a helyzet a különböző portokkal? A mai elvárásoknak megfelelően megtalálható minden olyan csatlakozó rajta, amire a legtöbb embernek szüksége van: két darab USB 3.0 és egy darab USB 2.0 port, fejhallgató bemenet és SD kártya olvasó. Természetesen, ha szeretnénk rákötni egy monitorra vagy TV-re a gépet, akkor erre is lehetőség nyílik a HDMI és VGA csatlakozóknak köszönhetően. Bár az Asus X550JX messze nem a legerősebb készülék a piacon, jó ár-érték arányának hála ideális azoknak a felhasználóknak, akik kevésbé erőforrás igényes célokra szeretnének egy kompakt és praktikus laptopot.


forrás: http://www.digiprime.hu/blog/616-asus-x550jx-a-kozonseg-kedvenc-uj-erore-kapott

Asus X550JX Előnyök:

  • Szuper ár-érték arány, korrekt áron nyújt a mai igényeknek megfelelő teljesítményt
  • Rendkívül kompakt, így remek azoknak, akik sokat hordozzák maguknál a laptopot
  • Kényelmes és rendkívül pontos touchpad

Asus X550JXHátrányok:

  • A kijelző betekintési szögén még lehetett volna javítani
  • A webkamera a készülék egyik leggyengébb része, így aki ezt rendszeresen használná, annak nem biztos, hogy ez a legjobb választás
  • Normál használat mellett átlagosan 5 órás üzemidő
  • További információkért látogass el a DIGIPRIME LAPTOP WEBÁRUHÁZBA.

    Acer vagy Lenovo a jobb az olcsó laptop kategóriában?

    Tekintve, hogy milyen hatalmas a kínálat, manapság már elég könnyű olcsó laptopot találni, amely kiváló mindennapi használatra. A vásárlásban elsősorban az egyes márkákkal való tapasztalatok döntenek a vevőnél: ha korábban egy Acer laptop például rendszeresen meghibásodott az illetőnél, a következő vételnél már sokkal rosszabb esélyekkel indulnak a gyártó gépei, de ugyanez elmondható bármelyik másik vállalat termékéről. Az persze fordítva is igaz, így ha valakinek szuper tapasztalatai voltak egy Lenovo notebookkal, elsőként szinte biztos, hogy a kínai gyártó palettáját fogja végigböngészni. Ebben a cikkben az említett két vállalat gépei közül emeltünk egy-egy olyan modellt, amely meglehetősen olcsón beszerezhető.

    Acer Aspire E1-510P laptop

    Acer Aspire E1 510P laptop

    Acer Aspire E1 510P laptop

    Az Acer laptopja az Aspire E1-510P, amely 15 hüvelykes kijelzőjével tökéletes arra, hogy kielégítse az átlagfelhasználók igényeit. Rendelkezik a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő érintőkijelzővel, emellett a hardver több mint elég arra, hogy bármiféle akadás nélkül böngésszük a világhálót, az e-mailjeinket, videót nézzünk vagy vagy játsszunk valamilyen egyszerűbb szoftverrel. A gép az olcsó laptopoknál szinte alapnak számító, 1366 x 768 felbontású kijelzővel rendelkezik, amelyen talán nem fogunk egyszerre több ablakot megnyitni kényelmesen, ellenben hétköznapi célokra teljesen megfelelő.

    Lenovo N20p Chromebook laptop

    Lenovo N20p Chromebook laptop ithink

    Lenovo N20p Chromebook laptop ithink

    Lenovo laptop gyanánt a N20p Chromebookot választottuk, amely valamivel kisebb a riválisánál. A kijelzője mindössze 11 hüvelyk, a felbontás azonban maradt, aminek következménye, hogy élesebbnek tűnik minden. Az érintőkijelző szintén nem maradt ki, így ez egy jó hír azoknak, akik ilyen laptopot keresnek olcsón. Az árát nézve keveseket lephet meg, hogy hardver tekintetében nem kiemelkedő a Lenovo notebook. Cserébe ugyanakkor az üzemidő igencsak korrekt, a gyártó nyolc órás üzemidőt ígér egyetlen töltéssel, amelytől az Acer gépe sem marad el sokkal.

    Dizájn tekintetében egyik készüléktől sem szabad sokat várni, ugyanakkor a Lenovo modellje valamelyest kellemesebb benyomást kelt az emberben első ránézésre.

    E3 2014 – A legjobbnak ígérkező játékok

    Izgalmas volt az E3 azoknak, akik már nagyon várják Ríviai Geralt következő nagy kalandját: a The Witcher 3: Wild Hunt több játékmenet videón is megtekinthető volt, így az RPG-rajongók kellőképpen kigyönyörködhették magukat a rendezvény ideje alatt. A 2015. február 24-én debütáló The Witcher 3: Wild Hunt egy komoly hangvételű, több ponton is alakítható történetet kínál majd PC, PlayStation 4, valamint Xbox One platformokon, emellett a hazai gamerek magyar felirattal élvezhetik majd a játékot.

    Witcher 3
    További infók itt: witcher3.werzo.hu

    Az E3 másik nagy durranása a hónapokon belül megjelenő Destiny volt, amit a szerencsésebbek két alkalommal is kipróbálhatnak a megjelenés előtt. A Destiny alfa verziója júniusban nyílik meg a PlayStation 4 tulajdonosok előtt, a júliusi bétateszt keretében pedig mindenkinek kipróbálható lesz a játék. Azonban nem csak ezek az újdonságok érkeztek a Bungie alkotása kapcsán: a Destiny szeptembertől egy fehér PS4-gyel egy csomagban is beszerezhető lesz, de csak limitált példányszámban.

    Destiny megjelenés
    További infók itt: destiny.werzo.hu

    A májusban bejelentett Far Cry 4 sem hagyta ki a rendezvényt: a Ubisoft megmutatta mozgás közben a népszerű FPS-sorozat következő felvonását, ami novemberben jelenik meg PC, PS3, PS4, Xbox One és Xbox 360 platformokra. A Far Cry 4 rendelkezni fog kétszemélyes kooperatív móddal is, így a játékosok bármikor behívhatják majd egymást, hogy közösen kalandozzanak Kyratban. Bőven lesz mit felfedezni, hiszen a Far Cry 4 helyszínéül szolgáló ország elképesztően változatos állat- és növényvilágot rejt. A játék többféle kiadásban is elérhető lesz.

    Far Cry 4 előrendelés
    Tudj meg többet a Far Cry 4-ről: farcry4.werzo.hu

    Hatalmas siker a Flappy Bird!

    A vietnámi származású Dong Nguyen valószínűleg nem számított arra, hogy a mindössze három nap alatt elkészített játéka, a Flappy Bird ekkora hírnevet szerez majd neki. Az iOS és Android készülékekre fejlesztett szoftver eredetileg 2013. májusában debütált. Néhány hónappal később a játék egyre nagyobb népszerűségnek örvendett a mobil-felhasználók körében, 2014 januárjában pedig a Flappy Bird lett az App Store leggyakrabban letöltött alkalmazása. A sikerhez nagyban hozzájárult, hogy a szoftver ingyenesen volt letölthető, amiért cserébe reklámok jelentek meg az applikáción belül. Ez hatalmas összeget termelt a fejlesztőnek, egyes források szerint a napi 50000 dolláros bevételt is elérték a hirdetések. Ez azonban nem tartott sokáig, hiszen sokak meglepetésére Dong Nguyen nemrég megszüntette a játék forgalmazását az online áruházakban. A alkotó leszögezte, hogy nem jogi problémák miatt döntött játékának eltávolítása mellett, hanem mert túlságosan addiktívnak találta. Elmondása szerint a Flappy Bird mindössze néhány percnyi könnyed szórakozásra lett tervezve, ám rengetegen órákig is képesek voltak játszani vele.

    Flappy Bird

    Miután a Flappy Bird eltávolításra került az App Store-ból és Google Play-ből, a játéknak több különféle koppintása megjelent a világhálón, amelyek akár böngészőben is játszhatóak. Az egyik legismertebb ilyen másolat a Flappy Doge nevet viseli és jelenleg is elérhető.

    Amíg letölthető volt, a Flappy Bird vegyes kritikákat kapott mind a sajtótól, mind az átlagfelhasználóktól. Egyesek kifejezetten butának és rossznak tartották a szoftvert, míg mások pont az egyszerűsége miatt kedvelték annyira. A játékban mindössze annyi a feladat, hogy egy madarat irányítva kikerüljük a jobbról érkező csöveket. Minél több akadályon sikerül továbbhaladni, a program annál több pontot ad, így az aktuális rekord mindig megdönthető. A Flappy Bird retró stílusú, kétdimenziós látványvilággal van ellátva, több eleme pedig erőteljesen hasonlít a klasszikus Mario-sorozat világához.

    Közeleg a CES 2014

    Természetesen a jövő év elején sem marad el a világ egyik legnagyobb elektronikai eszközökkel foglalkozó rendezvénye, a Consumer Electronics Show, ismertebb rövidítésén a CES, ahol olyan óriásvállalatok lepleznek le új termékeket és mesélnek jövőbeli terveikről, mint például a Samsung vagy a Microsoft. A Las Vegas városában megrendezésre kerülő CES 2014 kapcsán már most számtalan pletyka terjeng az interneten, melyek közül nagy valószínűséggel több is igaznak fog bizonyulni. A különféle portálokon már olvasni lehetett arról, hogy a Dél-koreai óriásvállalat, a Samsung itt fogja bemutatni legújabb csúcskategóriás okostelefonját, a Galaxy S5-öt, amely állítólag az iPhone 5S-hez hasonlóan 64 bites chippel lesz felszerelve, ám emellett 16 megapixeles kamerát, továbbá a konkurenciához hasonlóan végre fémházat is kap. A telefonokat illetően nem ez lesz a CES 2014 egyetlen újdonsága, hiszen az egyre divatosabbá váló, hajlított kijelzővel ellátott készülékekre szintén számítani lehet. Mellesleg nem csak a mobilok, hanem többek között a tabletek és a televíziók terén is.

    A játékosoknak is érdemes lesz követnie a CES 2014 eseményeit, hiszen míg a Microsoft az Xbox One-nal, a Sony pedig a PS4-gyel kapcsolatosan fog újdonságokat megosztani a közönséggel, addig a Valve is jelen lesz Las Vegas-ban, hogy friss részleteket fedjen fel a Steam Machine nevű rendszerükkel kapcsolatosan. Természetesen a Valve partnerei szintén jelen lesznek, így nagy valószínűséggel magáról a játékfelhozatalról is esik majd szó.

    A felsoroltakon kívül még számtalan újdonságra lehet számítani, a különféle okosóráktól kezdve a fejhallgatókon át egészen a 4K felbontású televíziókig.

    Melyek a legjobb PlayStation 4 játékok?

    A Sony igyekezett gondoskodni róla, hogy a PlayStation 4 megjelenés idejére mindenki beszerezhessen a gépre egy játékot a kedvenc stílusából. Ez végül sajnos nem sikerült maradéktalanul, hiszen a száguldás szerelmesinek még várniuk kell jövő év elejéig a DriveClub debütálására, mely a PlayStation Plus előfizetőknek ingyenesen lesz letölthető. Ennek ellenére már most elérhető több remek alkotás a következő generációs konzolra, köztük a Guerrilla Games által fejlesztett Killzone: Shadow Fall, mely elsősorban lenyűgöző látványvilágával hódít. A játék cselekménye harminc évvel a harmadik rész után veszi fel a fonalat, és ismét a Helghast erőkkel kell felvenni a harcot, amiben számos új fegyver és eszköz a segítségünkre lesz.

    playstation 4

    Az ennél jóval könnyedebb, elsősorban családi szórakozásra kihegyezett Knack egy küzdelmekkel megfűszerezett platformjáték, amiben egy különleges lényt irányíthatunk, aki képes méretének azonnali növelésére, vagy akár csökkentésére. A képességet nem csak a harcok során, de a különféle akadályok abszolválása érdekében is használni kell. Szintén a PlayStation 4 exkluzív játékai között szerepel az oldalnézetes akciót kínáló Resogun, valamint a fejtörőkben gazdag Contrast, melyek különlegessége, hogy jelenleg mindkettő ingyenesen tölthető le a PlayStation Plus tagok számára. A felsorolt címek mellett természetesen az összes nagy kiadó elhozza sikercímeit a konzolra, így a PlayStation 4 repertoárjában többek között olyan játékok is megtalálhatóak, mint a Battlefield 4, a Call of Duty: Ghosts, valamint az Assassin’s Creed IV Black Flag.

    Apple sajtókonferencia összefoglaló – Keynote 2013 szeptember összefoglaló

    iphone-5s-iphone-5c-ithink-hu

    A múlt héten került sor az Apple sokak által várt sajtókonferenciájára, ahol nem meglepő módon az iPhone, valamint az iOS kapta a főszerepet. Az amerikai vállalat a már megszokott formában vágott bele az eseménybe, és elkezdte taglalni a már piacon lévő eszközeinek sikereit. Tim Cook kijelentése szerint a következő hónap végére már több 700 iOS készülék fog gazdára találni, míg júniusig 600 millió iPhone, iPad és iPod talált gazdára. Ezt követően természetesen az iOS 7 kapta a főszerepet, ami immáron hivatalos megjelenési dátumot kapott: az új operációs rendszer szeptember 18-tól válik letölthetővé, és természetesen ingyen. Az új vásárlóknak örömteli hír, hogy a számukra az Apple ingyen kínálja az iPhoto, iMovie, Pages, Numbers és Keynote alkalmazásokat. Azok is örülhetnek, akik unják már a megszokott csengőhangokat, hiszen a rendszer felújított, valamint egészen friss dallamokat is kínálni fog.

    Az új készülékekkel kapcsolatos pletykák szinte egytől-egyig igaznak bizonyultak, hiszen idén két új telefont is bemutatott az amerikai vállalat. Elsőként az iPhone 5c mutatkozott be a nagyközönség előtt, mely egy alacsonyabb árkategóriában induló, ugyanakkor továbbra is igen drága mobil lesz. Két éves előfizetéssel a 16GB-os változat 99 dollár, míg a 32GB-os variáns 199 dollárba kerül. Az iPhone 5c szinte teljes egészében megkapta az előző generációs telefon hardverét, annak 4 hüvelykes retina kijelzőjét, emellett viszont tartósabb akkumulátorral látták el. A legnagyobb újításokat azonban kívül eszközölték: a legfontosabb, hogy fém helyett immáron polikarbonát hátlapot kapott, ami öt különböző színben (zöld, fehér, kék, rózsaszín, sárga) kerül majd forgalomba, a változatosságot pedig a hozzájuk érkező, szintén színes tokokkal fokozhatjuk.

    iphone-5s-ithink-hu

    Természetesen a prémium szegmens sem került elhanyagolásra, aki továbbra is a már megszokott anyaghasználatra, és a legnagyobb teljesítményre vágyik, annak az iPhone 5s lesz az ideális választás. Az Apple legújabb zászlóshajója fehér, szürke és arany színekben fog elérhetővé válni, emellett pedig egyéb újdonságokkal is rendelkezik majd. A legfontosabb a Touch ID névre keresztelt funkció, mely lehetővé teszi, hogy kód beírása helyett az ujjlenyomatunkkal oldhassuk fel a telefont, vásárolhassunk alkalmazásokat, filmeket és zenéket. Mindezért a Home gombon elhelyezett szenzor felel, ami igen hatékony lesz a lopásokkal szemben. Ami a hardvert illeti, az iPhone 5s egy új, A7 chippel lesz ellátva, mely az első 64-bites processzor az okostelefonok történetében. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy az eszköz 56-szor gyorsabb az eredeti iPhone-hoz képest: hogy ezt mozgás közben is prezentálják, a rendezvényen bemutatták az Infinity Blade harmadik részét, aminek brutális látványvilága tanúskodott az 5s képességeiről.

    iphone-5c-ithink-hu

    A fotókat gyakran készítő felhasználók is örülhetnek, hiszen a készüléket egy fejlettebb optikával rendelkező kamerával is ellátták, ami képes lassított felvételek rögzítésére.

    Az új iPhone modellek hazai debütálásával kapcsolatban egyelőre nem osztott meg pontos részleteket az Apple, de várhatóan mind az 5c, mind az 5s megérkezik még idén Magyarországra. De ha ennyi mindent ígérnek az új Apple okostelefonok, akkor vajon marad elég újítás az ezután érkező iPhone 6 készüléknek?

    Hasznos alkalmazások iOS készülékekre

    Mit ér egy iPhone, iPad, vagy akár egy iPod, ha nem töltünk le rájuk jobbnál-jobb alkalmazásokat az App Store kínálatából? Az áruház tömve van kiváló, a mindennapokban igencsak hasznos applikációkkal, melyekből most összegyűjtöttünk néhányat.

    Levelezéshez a Gmail fiókkal rendelkező felhasználók keresve sem találhatnának jobb alternatívát iOS eszközökön, mint a Google hivatalos programja. A legfrissebb verzió már szinte minden olyan funkciót támogat, amire szükségünk lehet, beleértve a címkézést, a lenémítást, valamint egyszerre több profilt is kezel.

    Az utazás közben szívesen olvasgató emberek számára a Flipboard egy kihagyhatatlan alkalmazás: segítségével néhány pillanat leforgása alatt összeállíthatunk egy, az igényeinkhez igazított virtuális újságot. Akár a tudomány, a videojátékok, az autók, netán a filmek világában szeretnénk tájékozódni, itt mindent egy helyen megtalálhatunk.

    Az iPhone modellekre elérhető Today talán a legjobb időjárás-előrejelző applikáció, ami emellett igen szép dizájnnal is rendelkezik. Legnagyobb előnye a többi hasonszőrű appokkal szemben, hogy képes értesítéseket küldeni a legfontosabb időjárási változásokról. Még egy radarral is felszerelték a fejlesztők, így mindig időben tudomást szerezhetünk az érkező viharokról.

    A listából természetesen az Instagram sem maradhat ki, mely az iOS felhasználók köreiben az egyik legnépszerűbb közösségi portál. Fotóinkat azonnal megoszthatjuk másokkal a világhálón, valamint a különféle szűrőknek köszönhetően tovább is csinosíthatjuk azokat.

    A legjobb iOS játékok

    Remek játékok iOS eszközökre

    A piacon elérhető mobil operációs rendszerek közül az iOS az, melyre a legnagyobb játékkínálat érhető el jelenleg. A legjobb iOS játékok itt debütáltak először olyan hatalmas sikernek örvendő alkotások, mint az Angry Birds és a Plants vs. Zombies, mellyel mai napig több millió iPod, iPhone és iPad tulajdonos játszik. Az említett címek mellett számtalan további, kiváló minőségű cím bővíti nap mint nap a repertoárt: mindenképp az említésre méltó alkotások közé sorolható az eredetileg konzolokra megjelent Limbo amiben egy fiatal fiút irányítva kell rálelnünk elveszett testvérünkre. A sajátos, monokróm színvilágú játékot teljes mértékben úgy írták át iOS eszközökre, hogy az érintőképernyővel könnyedén és kényelmesen irányítható legyen.

    Nemrég egy másik népszerű konzolos játék is tiszteletét tette a platformon a Bastion személyében, mely stílusát tekintve akció-RPG. Az izometrikus nézetnek köszönhetően a Supergiant Games alkotása kiválóan irányítható érintésvezérléssel mind iPhone, iPod és iPad készülékeken. A Limbo-hoz hasonlóan itt egy fiú áll a történet középpontjában, akit egész egyszerűen csak Kölyöknek hívnak.

    Több hónapnyi csúszást követően a Plants vs. Zombies 2 szintén elérhetővé vált a nagyközönség számára: a „tower defense” zsánerbe tartozó játékba néhány hét alatt több mint 16 millió órát öltek az emberek. A zombik és növények között dúló háború folytatása még több tartalommal és szebb animációkkal kényezteti a rajongókat – ráadásul mindezt ingyen teszi.

    Új iPad a láthatáron?

    uj-ipad-a-lathataron-ithink-hu

    Kicsi a valószínűsége, hogy az iPhone mellett az Apple megfeledkezik idén az iPad modellfrissítéséről. Ugyan a vállalat szeptember 10-én esedékes rendezvényén minden bizonnyal nem fogja  tiszteletét tenni a táblagép, már most számos pletyka felmerült annak kapcsán, mi várható az ötödik generációs készüléktől.

    Több nagy weboldalon is olvasni lehetett arról, hogy az iPad 5 az iPad mini dizájnelemeiből fog meríteni, ennek megfelelően egy valamivel könnyebb, kisebb és vékonyabb kerettel rendelkező változatra számíthatunk. Nemrég egy friss videó is napvilágot látott, melyen állítólag az iPad 5 egyes elemei láthatóak – amennyiben valóban ez a helyzet, az eddigi találgatások beigazolódni látszanak.

    A mozgóképes anyagon egyaránt megtekinthető volt az elő- és a hátlap, melyekből arra lehet következtetni, hogy az idén érkező modell megközelítőleg 15 millimétert veszít vastagságából az iPad 4-hez képest, továbbá a hátsó rész élei kevésbé lesznek lekerekítettek. A Retina kijelzővel ellátott változatok kapcsán a felhasználók régóta vitatkoznak arról, hogy a kijelző körüli keret sokkal inkább a könnyed használhatóság, mintsem a dizájn miatt vastag, ám úgy tűnik, hogy az új verzió érkezésével itt is változásra számíthatunk: az iPad mini nyomdokaiban haladva az iPad 5 széle is jóval keskenyebb lesz.

    A legtöbb portál értesülése szerint az új modell várhatóan az ősz folyamán, október-november környékén debütál majd a nagyközönség előtt, és természetesen az iOS 7 operációs rendszert fogja futtatni.